Megemlékezés

2023.03.15. 07:30

Az időjárás sem állíthatta meg a sárbogárdi fiatalokat, hogy az 1848-as hősök emlékét éltessék

A Petőfi Sándor Gimnázium tanulói idézték meg a márciusi ifjak szellemét és adtak nívós műsort kedden este a József Attila Művelődési Házban.

Hajdú Marianna

A sárbogárdi Petőfi Sándor Gimnázium tanulói készültek ünnepi műsorral március 15-e alkalmából

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A versek, idézetek és dalok sorra hozták el az ünnepi alkalomra összegyűlt közönség szívébe a régmúlt eseményeket, annak tüzével lelkesedésével és reményeivel a gimnáziumi fiatalok tolmácsolásában.

1848. március 15-e az a nap, amikor a nemzet kezébe vette a sorsát.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fontos a tisztánlátás 1848 kérdésében és valamennyi történelmi esemény vonatkozásában – fogalmazott Sükösd Tamás, a település polgármestere ünnepi beszédében és így folytatta: a forradalom nem volt olyan régen, hogy ne lennének hiteles tudósítások róla, ahhoz viszont elég régen volt, hogy az inkább a huszadik századra jellemző történelemhamisító próbálkozások ne érjenek el hozzá.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mára már ismét helyére kerültek az események, március 15-e a nemzeti ünnepünk. “Olyan nemzeti ünnep, amit tényleg lehet szeretni, ami olyan, mint a családi ünnep, egy nagy családé.”

A 1848-as hősök és Petőfi Sándor emléktáblájánál is helyeztek el koszorúkat
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ezen a jeles napon Sárbogárdon nem csak nemzeti hőseink emléktáblájánál rótták le tiszteletüket Sükösd Tamás polgármester, Varga Gábor országgyűlési képviselő, Kovács Ferenc rendőrkapitány, a Honvéd Bajtársi Egyesület Sárbogárd elnöke Gál Sándor és a Járási Hivatal képviselői, de a pár méterre lévő Petőfi emléktáblánál is koszorúkat helyeztek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában