A szülők véleménye is számít

2023.03.25. 12:00

A tankerület szerint a hatékonyság indokolja a jenői tagintézmény átszervezését

A fórumra nem mentek el, helyette e-mailben tájékoztatták a jenői iskola szülői szervezetét.

Hajdú Marianna

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Mint korábban írtuk, Jenőn az általános iskola ügyében a szülői szervezet nyílt fórumot hívott össze a héten hétfőre, majd szerdára a helyi művelődési házba. A nyílt fórum apropóját az adta, hogy  a Székesfehérvári Tankerületi Központ értesítése szerint átszervezéssel a jelenlegi Táncsics Mihály Általános Iskola jenői tagintézménye a Polgárdi Széchenyi István Általános Iskola feladatellátási helyeként működne, a felső tagozat Székesfehérvár helyett a polgárdi iskolát látogatná.

A kilátásba helyezett változtatást sem a település vezetése, sem a szülők nem támogatják. Szeretnének ragaszkodni az elmúlt években kialakult helyzethez és továbbra is az lenne számukra az üdvözítő, ha a székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola tagintézménye maradna iskolájuk.

Megkérdeztük a Székesfehérvári Tankerületi Központot is, hogy miért van szükség az átszervezésre a településen, amire készségesen válaszoltak.

Levelükből az derült ki, hogy a Székesfehérvári Tankerületi Központ a köznevelésért felelős miniszterhez nyújtott be a jenői tagintézményt is érintő intézményátszervezési javaslatot.

Mint írták, a köznevelési törvény rendelkezései szerint az átszervezési javaslatot véleményezi az érintett intézmény alkalmazotti közössége, szülői szervezete és nevelőtestülete, valamint az ingatlantulajdonos önkormányzat is. A köznevelésért felelős miniszter az átszervezési javaslat és a vélemények ismeretében fog dönteni.

Levelükben hozzáteszik: “Amennyiben az átszervezés megvalósul, a gyermekek olyan iskolában tanulhatnak, ahol közel 900 millió forintos fejlesztést hajtunk végre. Ilyen módon a gyermekek modern környezetben tanulhatnak. Emellett az átszervezésre az anyagi és emberi erőforrások hatékonyabb felhasználása érdekében is szükség van, erről tájékoztatást adott a fenntartó a véleményező szerveknek is. Az átszervezéssel kapcsolatban bármely véleményező szervezet szabadon támogathatja vagy ellenezheti a javaslatot.”

Bár a nyilvános fórumra a tankerületi igazgatót is meghívták – mint a tankerület leveléből kiderült – más irányú hivatali kötelezettségei miatt a meghívásnak nem tudott eleget tenni, de e-mailben tájékoztatást adott a szülőknek.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában