Költségvetés

2023.03.21. 14:00

A közvilágítás korszerűsítése is a tervek között szerepel Cecén

A legutóbbi testületi ülésen a képviselők többek között elfogadták az idei költségvetést, amelyhez Fazekas Gábor polgármester hozzátette, a kialakult energiaválság, az áremelések miatt felmerülő gazdasági helyzet nehéz helyzetbe sodorta többek között az önkormányzati szektort is, de örömmel tölti el, hogy Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete képes együttműködni és közösen dolgozni a település fejlődéséért.

Kecskés Zoltán

Fazekas Gábor, Cece polgármestere.

Fotó: FMH/Archív

Kezdjük talán a legfontosabbal! A testületi ülésen központi elemként tárgyalta a képviselő-testület az önkormányzat 2023. évi költségvetéséről szóló rendeletét, mely egyhangú szavazással elfogadásra került, továbbá több tárgykörben módosított, illetve alkotott új rendeletet.

Emellett véleményezte a Dél-Mezőföldi Többcélú Társulás költségvetését, a Cecei Óvoda és Bölcsőde beíratási rendjét. A 2022. évi képviselők kapcsolattartásról szóló beszámolók elfogadásra kerültek, továbbá a Pénzügyi, Ügyrendi és Településfejlesztési Bizottság elnöke tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a képviselő-testület tagjai vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettségüknek a jogszabályban meghatározott határidőben eleget tettek. Megállapításra került a polgármester előző évben igénybe vett szabadságának mennyisége, a tárgyévi szabadságának ütemezesése, illetve cafetéria juttatási kerete. 

A fentieken túl napirendi pontként tárgyalta a képviselő-testület a Fejérvíz Zrt. aktuális helyzetéről szóló előterjesztést, a hozzá beérkezett különböző kérelmeket, illetve minden Képviselő támogatási szándékát fejezte ki a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. támogatója, a Medicopter Alapítvány felé, mihez csatlakozott település jegyzője és aljegyzője is!

A képviselő-testület tagjainak egyéb észrevételeinek megvitatását követően Fazekas Gábor polgármester tájékoztatta a jelenlévőket a településen jövőben megvalósuló fejlesztések, mint például a kerékpárút, csapadékvíz elvezető rendszer kiépítése állapotáról, kitérve a közvilágítási rendszer korszerűsítésének terveire is, melyet Szakál Norbert alpolgármester a technikai paraméterek ismertetésével egészített ki.

Fazekas Gábor faluvezető végül hozzátette, hogy a körülményekre való tekintettel is (energiaválság) örömmel tölti el, hogy a helyi képviselő-testület képes együttműködni és közösen dolgozni a település fejlődéséért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában