Frissen Fejérből

2023.03.23. 15:30

A csóri gyerekek is a megünnepelték a víz világnapját (videó)

A víz világnapja alkalmából ismeretterjesztő, ugyanakkor szórakoztató foglalkozáson és előadáson vehettek részt a csóri iskolások és óvodások.

Baráth Eszter

A Csóri Mátyás Király Általános Iskola alsó tagozatos tanulói lelkesen vetették bele magukat az interaktív foglalkozásba

Fotó: Nagy Norbert

Március 22-én ünnepeljük a víz világnapját, amelyre egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek az oktatási és nevelési intézményekben is. Ehhez a naphoz kapcsolódtak a Csóri Mátyás Király Általános Iskolában és a Petőfi Sándor Művelődési Házban tartott programok is.
A Gaja Környezetvédő Egyesület tagjai az iskolában kezdték a napot, ahol az alsó tagozatosoknak tartottak interaktív foglalkozást. A program keretében először felidézték azokat az információkat, amelyeket egy korábbi foglalkozáson már megtanultak a gyerekek a talajról, majd a víz körforgása került a középpontba. A jó hangulatú, ugyanakkor informatív kérdezz-felelek után egy kísérlet következett. Az egyesület tagjainak vezetésével a gyerekek bepillantást nyerhettek a víztisztítás egyszerű folyamataiba és megtapasztalhatták, hogyan lehet vízszűrőt készíteni egy PET-palack, némi vatta, kavics és homok segítségével.

Érdekes kísérleteket próbálhattak ki a diákok
Fotós: Nagy Norbert


A Csóri Csivitelő Óvoda nagycsoportosait és az iskola első osztályos tanulóit viszont a Petőfi Sándor Művelődési Házban várta mesés előadás. A Bogárháton Alapítvány tolmácsolásában elevenedett meg a Szabadítsuk ki a Vízitündért című történet. Az előadás középpontjában természetesen a víz állt, de élő rovarok is szerepet kaptak, hogy az ismeretterjesztés még sokrétűbb legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában