Az önkormányzat reagált

2023.02.06. 14:00

Zöldön parkoló autók Martonvásáron és a félreértelmezett tábla este

A martonvásári vasútállomás melletti murvás terület (Külső Vasút utcánál) is parkolóként funkcionál, ám feltehetőleg egy tábla félreértelmezés miatt nem veszik igénybe az autósok, helyette inkább a környező utca zöldterületeit használják, ami pedig az ott lakóknak okoz kellemetlenséget. Az önkormányzat most tisztázta a helyzetet.

Kecskés Zoltán

Az ominózus tábla: A mindkét irányból behajtani tilos tábla a MÁV területre vonatkozik.

Fotó: Kecskés Zoltán

„Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a vasútállomás mellett kialakított murvás rész PARKOLÓként funkcionál. Bár nincs világítás, de a polgárőrség,  a közterület-felügyelet és a rendőrség is napi szinten ellenőrzi a területet. A mindkét irányból behajtani tilos tábla a MÁV területre vonatkozik. Kérjük, hogy a Rózsa utcán, illetve a zöldterületen való parkolást mellőzzék és helyette a murvás parkolót használják." – olvasható a felhívásban.

Tiszta vizet öntött az önkormányzat a pohárba

Már pedig hely van bőven az állomás mindkét oldalán, így az autóval érkező utazóközönségnek van hol leparkolniuk. Több mint valószínű, hogy a  Külső Vasút utcánál kialakított parkoló még nem terjedt el a köztudatban, és ehhez jött még a félreértelmezett tábla este is. A körforgalmat a második kihajtónál elhagyva 50-100 méterre találjuk az ominózus útelágazódást: jobba a már említett ingyenes P + R parkoló, balra a MÁV terület. Ottjártunkkor senki nem állt ezen a helyszínen.

A vasútállomás mellett kialakított murvás rész parkolóként funkcionál. A beérkező információk szerint a közeljövőben világítást is kap a terület.
Fotós: Kecskés Zoltán

Mint kiderült, korábban a város főterén is előfordult, hogy a sofőrök a zöldterületen parkoltak, annak ellenére, hogy az önkormányzat az elmúlt években folyamatosan növelte az ingyenes pakolóhelyek számát. Ám a rendőrség ott többször eljárást indított, így lényegében megszűnt a probléma.

Google Maps térképen a terület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában