Egy újabb sikeres mentés

2023.02.23. 15:30

Visszatérhettek a természetes közegükbe a hattyúk

Örömhírről számolt be a Sóstó Vadvédelmi Központ, hiszen visszavihették a meggyógyult madarakat a Balatonra.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

Mint írják egy hónappal ezelőtt Balatonfűzfőről juttattak el hozzájuk egy sérült bütykös hattyú tojót. Majd pár nappal később szintén erről a településről egy fiatal hím is bekerült a központba. Az állatok jól viselték a kezeléseket, a rehabilitáció alatt még hízniuk is sikerült. Csütörtökön pedig eljött a mai napja, hogy visszavigyék őket természetes közegükbe.

„Egy utolsó nagy lubickolás a vízimadár kifutóban és irány Balatonfűzfő. Terike már várt bennünket a strand melletti mólónál és elmondta, mennyire boldog, mert ez idő alatt a felnőtt tojó daliás párja rendíthetetlenül várta szíve választottját, még a legzordabb téli napok idején is. A vízre bocsájtást már érdeklődéssel szemlélte a part ura és egyből fiatal fajtársa tudtára adta merre keresse a 'tinédzser l'amourt'. Eztán békésen kiúszott a távolabb reppenő párjához és megmutatta miért a hattyúk az örök szerelem jelképei” – írja közösségi oldalán a központ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában