Küldöttgyűlés

2023.02.16. 15:39

Választásra készülnek a pedagógusok

Negyvennyolc Fejér vármegyei intézményből érkeztek pedagógusok csütörtökön a Pedagógusok Szakszervezete Fejér Megyei Szervezete megyei küldöttgyűlésére. A fő feladat a megyei választás előkészítése volt.

S. Töttő Rita

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Teljeskörű választást tart ötévenként a Pedagógusok Szakszervezete, ennek egyik előkészítő állomása zajlott csütörtökön a Bory Jenő Általános Iskolában. 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az értekezleten bemutatkozott az országosan induló, jelenleg alelnöki tisztséget betöltő két jelölt, Gosztonyi Gábor és Totyik Tamás, valamint a megyei elnöki tisztségért újrainduló Jámbor Ferencné is. Megyei szinten márciusban, országos szinten pedig májusban készülnek választásra a szakszervezeti pedagógusok.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Jámbor Ferencné, a Pedagógusok Szakszervezének Fejér megyei elnöke a feol.hu-nak elmondta: 2013 óta elnökként, előtte pedig, 2008-tól a fehérvári szervezet titkáraként tevékenykedett.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

- A kollégák, munkavállalók problémáit kezelni kell, de elnökként feladatom a kulturális, rekreációs üdültetéstől kezdve az érdekvédelemig minden. Helyi szinten – óvoda, általános iskola, középiskola, szakképzési centrum intézményi szintjén – kell az egyeztetéseket lefolytatni munkavállaló és intézményvezető bevonásával, én pedig a fenntartóknál tolmácsolom a felmerülő problémákat. A Székesfehérvári Tankerületi Központtal kollektív szerződésünk van, ezáltal sok mindent meg tudunk beszélni, így nem kell, hogy továbbmenjen országos szintre egy-egy eset. Egy kollégám a Dunaújvárosi Tankerülettel tartja a kapcsolatot, a Szakképzési Centrumban viszont kevesebb a szakszervezeti tag, így nem vagyunk reprezentatívak, de ott is készséggel leülnek velünk tárgyalni.

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Sok téma megtárgyalását várták az országos alelnökök ezen az értekezleten:

- Főképp az új teljesítményértékelési rendszerrel és a jogviszony-fosztással kapcsolatban várjuk a kérdéseket, észrevételeket – árulta el Gosztonyi Gábor. Hangsúlyozta: értetlenül áll a tagság a teljesítményértékelési rendszer elképzelése előtt. Szerintük ez pedagógus szinten kezelhetetlen. Gosztonyi hozzátette: a szakszervezet tovább járja az országot, gyűjtik az információkat, tapasztalatokat, melyből összeállítanak egy „véleménycsokrot”. Ezt juttatják el az oktatásirányításnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában