Frissen Fejérből

2023.02.22. 10:00

Tisztl Henrik: Jó újra személyesen együtt lenni!

Az észlelő- és jelzőrendszer elmúlt év szakmai tevékenységének összefoglalója volt az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ hagyományos gyermekvédelmi szakmai tanácskozásának témája. Nagy öröm volt, hogy a koronavírus-járvány miatti kényszerű szünet után ismét személyesen találkozhattak a szociális háló tagjai, immáron a megújult Irányi Dániel utca 4. szám alatti épületben.

Kecskés Zoltán

A gyermekvédelemről tanácskoztak a megújult az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központban.

Fotó: Kecskés Zoltán

Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője köszöntőjében az elmúlt évek megpróbáltatásairól és a találkozások fontosságáról beszélt. Felidézte, hogy a világjárvány miatt sajnos nem tudták személyesen megtartani a szakmai programot, idén azonban nagy öröm, hogy újra együtt lehetnek, ráadásul már a megújult központban.Háláját fejezte ki, hogy a jelzőrendszer tagjai, köznevelési intézmények, óvodák, bölcsődék szakemberei, védőnők, házi orvosok, házi gyermekorvosok, szociális alapszolgáltatásban résztvevő intézmények képviselői, az önkormányzat és a kormányhivatal illetékes szakemberei, valamint a szociális célú civil partnereik is szép számban elfogadták a meghívást, és megtöltötték az előadót.

Összesen 1146 család vette igénybe az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásait.
Fotós: Kecskés Zoltán

Ahogy a központ vezetője szakmai beszámolójában fogalmazott, a 2022-es év sem volt egy átlagos esztendő, és ugyan még az elején érződött némileg a koronavírus utóhatása, de a későbbiekben – mintegy féléven keresztül – az Ukrajnából hozzánk menekülőkkel kapcsolatos szociális segítő tevékenység az, ami többletmunkát okozott. Mindez átlagosan naponta 150-250 menekült személy támogatását, segítését jelentette, összesen pedig 5,1 tonna élelmiszert szállítottak ki az ő részükre. Hozzátette, hogy a 2022-es szakmai munka nagyon hasonló számadatot mutat, mint 2021-ben, viszont azoknak a belső struktúrája kicsit átalakult. A jövő terveiről szólva a személyes kapcsolatok revitalizálásának folytatását, a fiatalok és gyermekek mentális egészségének támogatását és a helyi lakosság szükségleteire való reagálást tűzte ki az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ zászlajára.

Az ukrajnai menekültek megsegítése számokban.
Fotós: Kecskés Zoltán

– Székesfehérvár büszke a szociális ellátórendszer tagjaira, akik a 2022-es évben is kiemelkedő munkával segítették a gyermekvédelem tekintetében a jelzőrendszer munkáját, reagáltak az új kihívásokra és gondoskodtak az ellátottakról – köszöntötte a rendezvény több mint száz résztvevőjét Székesfehérvár önkormányzata nevében, Mészáros Attila alpolgármester. Kiemelte, hogy emellett olyan országosan is egyedülálló programot tudtak elindítani, ami elsősorban a covid utózöngéjeként, a fiatalok, gyermekek mentális egészségének javítását hivatott szolgálni.

A képen Mészáros Attila, Tisztl Henrik, Kloppné Molnár Andrea és Kincses Zsolt Dávid.
Fotós: Kecskés Zoltán

Az évértékelőket követően Kloppné Molnár Andrea, a Család Magyarország Központ, Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálatának vezetőjének előadásával folytatódott, majd a rendezvényt Kincses Zsolt Dávid a Polgármesteri Hivatal Hatósági Főosztályának főosztályvezetőjének összefoglalója zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában