60 év az Úr szolgálatában

2023.02.06. 07:00

Szentmisével ünnepelték Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetest Fehérváron (videó)

Hálaadó szentmisével ünnepelték Brückner Ákos Előd ciszterci szerzetest, a Ciszterci Szent István Gimnázium spirituális vezetőjét pappá szentelésének 60. évfordulója alkalmából. A gyémántmisén a hívek valósággal megtöltötték a Székesfehérvári Ciszterci Nagyboldogasszony templomot.

Kecskés Zoltán

Brückner Ákos Előd atya gyémántmiséje.

Fotó: Nagy Norbert

Hatalmas érdeklődés előzte meg az eseményt, már a kezdés előtt negyed órával zsúfolásig megtelt Isten háza, de ez nem csoda: Előd atya az egész városban nagy tiszteletnek örvend. Elhivatottsága, hite, oktató-nevelő és közösségépítő tevékenysége példaértékű. 

A ciszterci rend örökfogadalmas tagjának gyémántmiséjén megtelt a templom. 
Fotós: Nagy Norbert

– Isten tüzet gyújtott a lelkében és ezt a tüzet befogadta, megőrizte, ami lángolt benne, hogy másokat is tűzre gyújtson állhatatlan buzgósággal és hihetetlen energiával – méltatta Isten szolgáját a Székesfehérvári Egyházmegye megyés püspöke, Spányi Antal, majd felolvasta Bíró László püspök atya köszöntő levelét is. Ezt követően Bérczi L. Bernát zirci apát és Orosz Ágoston, a Ciszterci Szent István Gimnázium igazgatója köszöntötte a 1933. június 24-én született Előd Atyát, aki 2011 óta szolgálja a közösséget a Székesfehérvári Ciszterci Nagyboldogasszony templom plébánosaként.

Előd atya gyémántmiséjén a város polgármestere, Cser-Palkovics András és országgyűlési képviselője, Vargha Tamás is jelen volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában