Frissen Fejérből

2023.02.06. 09:19

Sárgán villognak a lámpák a fehérvári Budai–Kadocsa-kereszteződésben – már baleset is történt! (frissítve)

Február 5-e, vasárnap este óta biztosan nem működnek a 7-es főút és a 62-es főút találkozásánál, a Budai út–Kadocsa utcai kereszteződésében található lámpák.

Szanyi-Nagy Judit

Hétfő reggel 8.30 környékén is csak sárgán villogtak a lámpák

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A teljesen üzemen kívüli, vagy sárgán villogó közlekedési lámpák helyett a KRESZ alapján a közlekedésben a táblák lesznek az irányadók. Ez sok esetben balesetveszélyes helyzeteket teremet, mivel egyrészt többen rutinból közlekednek, másrészt pedig sajnos olyan is előfordul, hogy a gépjárművezetők nincsenek tisztában az elsőbbségadási kötelezettség szabályaival, a sorrendiséggel.

A hátteret nem firtatva tényeket közlünk: az ominózus kereszteződésben vasárnap este nyolc óra után történt baleset, amikor is az egyik autó az oldalára fordult. A vétlen autóban ülő egyik személy a közösségi oldalon jelezte, sajnos nagy volt a baleset, de a körülményekhez képest mindenki jól van. 

Részint erre reflektálva többen azt írták, a lámpák már vasárnap reggel óta nem működtek, pontosabban nem működnek, ugyanis február 6-án, hétfő reggel 8.30 órakor is csak sárgán villogtak. A hiba okának hátterében elvileg a szombati vihar áll, amelynek "köszönhetően" leszakadt a Budai úton, a befelé tartó oldalon, a Kadocsára balra kanyarodó sáv fölötti lámpa.

Frissítés (15.50):

A délutáni órákban már ismét működtek a lámpák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában