Frissen Fejérből

2023.02.07. 14:38

Négy újonc tűzoltóval gyarapodott Fejér

Február 3-án a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén az újonc tűzoltók esküt tettek és ezzel megkezdték szolgálatukat. – derült ki a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményéből.

Déri Brenda

Fotó: Szabó-Bisztricz Anett / Katasztrófavédelem

„Boldog Bence tűzoltó őrmester és Mlinkovics László tűzoltó őrmester a sárbogárdi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon, míg Fülöp Péter tűzoltó őrmester Székesfehérváron, és Ekker Balázs tűzoltó őrmester pedig Dunaújvárosban kezdte meg beosztott tűzoltóként szolgálatát” – olvasható a katasztrófavédelem hírportálján.

Mint írják Péter és Balázs az érettségi után ősszel kezdték meg a tűzoltó szakképzést a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A hivatás szeretetét pedig valószínűleg örökölték, hiszen mindkettőjük édesapja tűzoltó. Bence és László esetében sem volt ismeretlen a szakma, ők ugyanis az önálló beavatkozásra jogosult lajoskomáromi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai. 

Fejér vármegye újoncait Magosi Lajos tűzoltó ezredes, igazgató köszöntötte a katasztrófavédelmi kirendeltségek és a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok vezetőinek körében Székesfehérváron február 6-án, hétfőn. Köszöntőjében a gratuláción túl hangsúlyozta a csapatmunka jelentőségét, hiszen a tűzoltók minden káresetnél egy emberként egy célért, együtt gondolkodva és cselekedve végzik a beavatkozást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában