Síppal, dobbal, nádihegedűvel

2023.02.19. 20:39

Messzire kergették a telet Fülén (galéria)

Pénteken este a gyerekek búcsúztatták a hideg hónapokat, szombaton a felnőttek is csatlakoztak és kolomppal, kereplővel, dobbal, zenés eszközökkel űzték a telet.

Hajdú Marianna

Fotó: Szikszai Cintia

A falubeli menetet Törő Gábor országgyűlési képviselő Kiss Róbert polgármesterrel közösen vezették. A hideget jelképező télbábut a vállukra kapva, hangosan dalolva körbehordozták a településen, miközben körbecsengettyűzték azt, így jelezve a télnek: ideje távoznia. 

A felvonulás végén zeneszó kíséretében – forró tea és forralt bor társaságában – égették el a bábut a Barátfüle ház udvarán.

A szabadtéri ünneplés végével a résztvevők bevonultak a művelődési házba, ahol az Éltető Napsugár Fülei Nyugdíjas Egyesület egy meglepetés előadással: a Hófehérke és a hét törpe kacifántos történetével lépett fel. 

 

Az egyesület tagjai szokásukhoz híven, most sem hagyták éhen a mulatozókat, a rendezvényre ízletes fánkokkal és zsíros kenyérrel  készültek.

Ezután kezdődött az igazi téltemető buli. A kicsiket hazavitték a szülők, de sokan maskarába bújva tértek vissza és vetették magukat a farsangi partiba.

A dínom-dánom mellett a szervezők játékokkal is készültek, ahol az ügyesebbek apró nyereményeket is szerezhettek, a legjobb jelmezeket pedig ajándékkal jutalmazták. 

A hajnalig tartó vigasság hangulatát az újonnan alakult formáció, a Szaj-ha Band, vagyis Szajkó Péter és Handa Soma együttese szolgáltatta az est résztvevőinek.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában