Régi álom

2023.02.14. 19:00

Mászófallal bővült az iszkaszentgyörgyi iskola tornaterme (videó)

Közel 12 négyzetméteres mászófalat avattak kedd délután az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola tornatermében. Az intézmény egyik régi álma vált ezzel valóra.

Borsányi Bea

Az útvonalat akár bekötött szemmel is meg lehet keresni - ezt is bemutatták a diákok

Fotó: Borsányi Bea / Fejér Megyei Hírlap

A színes mászófal összehozza a gyerekeket a mozgással, a sportot az élvezettel, a tanórát a játékkal – fogalmazott a rövid kis átadón az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskoláért Alapítvány kuratóriumának elnöke, Horváth Zsuzsa, aki egyben az iskola magyar szakos tanára is. Köszöntőjében arról is beszélt, hogy a fal – 2,5 méteres magasságával és 5 méteres szélességével – valóban nem túl nagy, de annál nagyobb összefogás eredményeként készülhetett el. Elsőként eszközbeszerzésre pályáztak és nyertek a Magyar Falu programban, ám később az árak emelkedése miatt újabb forrásra volt szükség, ezért segítséget kértek és kaptak a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft-től és természetesen maga az alapítvány is hozzájárult a több mint egymillió forintos költséghez. 

A fal a múlt héten készült el, a diákok pedig már a következő nap birtokba is vették. A keddi átadón így be tudták mutatni, milyen feladatokat lehet rajta végrehajtani – ehhez a pedagógusok módszertani segítséget is kaptak a falat felépítő cégtől – egyedül, párban vagy éppen csoportosan, miközben kb. 30-40 centiméteres magasságban, vízszintesen haladnak a padlószinthez képest. 

Az átadón sajnálatos módon nem vett részt sem az iskola igazgatója, sem pedig az iskolát fenntartó tankerület képviselője, viszont elfogadta a meghívást és megjelent Törő Gábor, országgyűlési képviselő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában