Nemzetközi kapcsolatok

2023.02.17. 07:15

Külföldi kutatók és oktatók tettek látogatást Fehérváron

A Mathias Corvinus Collegium vendégkutatói ösztöndíjprogramjainak oktatói és kutatói tettek látogatást Székesfehérváron. A szakembereket a városházán Lehrner Zsolt alpolgármester fogadta.

Héjj Vivien

Lehrner Zsolt alpolgármester Székesfehérvár általános bemutatása után a Zöld Fehérvár programot ismertette a jelenlévőknek

Fotó: Klein Anna

Az MCC 2020-ban indította el a Visiting Fellowship vendégkutatói ösztöndíjprogramját, melynek keretében az alapítvány lehetőséget nyújt kiemelkedő külföldi – és külföldön élő magyar – kutatóknak és professzoroknak, hogy az MCC komplex tevékenységébe bekapcsolódva kutassanak, oktassanak Budapesten. A program keretében a diákok olyan neves külföldi szaktekintélyektől hallgathatnak előadásokat, akikkel a hagyományos felsőoktatás során nincs lehetőségük találkozni.

Az MCC és a Hungary Foundation közös, Budapest Fellowship programja pedig amerikai kutatóknak és szakembereknek ad egyedülálló lehetőséget arra, hogy gyarapítsák történelmi és kulturális ismereteiket.

Fotós: Klein Anna

László Krisztián, az MCC nemzetközi kapcsolatok koordinátora arról beszélt, a programnak fontos szerepe van az MCC és a szakemberek életében, hiszen a résztvevők európai szinten is egyedülálló tudást kapnak, az amerikai kutatók pedig jobban megismerhetik Magyarország és Közép-Európa kultúráját, történelmét. Kiemelte, az MCC székesfehérvári bázisa által még több fiatalt tudnak elérni, s ők is sokat tanulhatnak a külföldi szakemberektől.

– A Mathias Corvinus Collegium kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik, a külföldi oktatók és kutatók örömmel látogattak városunkba. – fogalmazott Östör Annamária önkormányzati képviselő, az MCC székesfehérvári regionális központjának vezetője.

Lehrner Zsolt alpolgármester a városházán fogadta a látogatókat, s elmondta, mindig jó érzés külföldieket vagy külföldön élő magyarokat vendégül látni a történelmi fővárosban. Az alpolgármester Székesfehérvár általános bemutatása után a Zöld Fehérvár programot ismertette, valamint a város fenntarthatósági törekvéseiről is beszélt a jelenlévőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában