Frissen Fejérből

2023.02.17. 08:41

Közművelődési szakemberek szakmai napja Kálozon

Február 15-én, szerdán a kálozi faluház adott helyet a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Vármegyei Igazgatóságának szervezésében a megyei szakmai napnak.

Kecskés Zoltán

A Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Vármegyei Igazgatóság vezetője, Kiss Dorottya, a háttérben pedig a Kálozi Szent István Általános Iskola énekkara.

Forrás: Faluház

A Kálozi Szent István Általános Iskola énekkarának színvonalas műsorával kezdődött a program, melyet Weisengruber Imre polgármester üdvözlő szavai folytatták. 

Ezt követőn a vármegyei igazgató, Kiss Dorottya kezdte meg a szakmai munkát az aktuális feladatok ismertetésével. Szó esett az ilyenkor esedékes képzési tervről, beiskolázási tervről, munkatervről, szolgáltatási tervről. Ezek után kiemelten fontosnak gondolta, hogy tájékoztassa a szakembereket a Minősített Közösségi Színtér, és Intézmény pályázati lehetőségéről, ösztönözve őket az ebben való részvételre. Munkatársa Major Lászlóné Kati a kulturális statisztika fontosságról tartott részletes tájékoztatást. Szó esett még a Déryné programról, jógyakorlatokról, és a szakemberek feltehették kérdéseiket is.

A kávészünetet követően folytatódtak az előadások, előbb Gonda Emma (Magyarországi Alkotóművészek Közép- és Nyugat-dunántúli Regionális Társasága) kapott szót, aki az ASzakkör program mentorálásáról adott rengeteg hasznos információt. Majd pedig a KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Központ Nonprofit Közhasznú Kft. működéséről, közösségeket, civil szervezeteket segítő, karitatív tevékenységéről számolt be Simon József igazgató.

A rendezvényen harminc szakembere volt jelen szerte a megyéből, akiknek lehetőségük volt a házigazda Káloz szakköreinek munkáiból készült kiállítás megtekintésére is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában