Elfogadták az éves költségvetést

2023.02.28. 13:00

Közel 300 millióból gazdálkodhat idén Vértesboglár

Vértesbogláron is elfogadták az éves költségvetést: a település közel 300 millió forintból gazdálkodik az idén, amiben járdaépítés, tetőcsere és újabb építési telkek kialakítása is benne van.

Borsányi Bea

A járda rossz állapota ezen a 2020-ban készült fotón is látható

Fotó: Archív (PT) / Fejér Megyei Hírlap

A néhány éve kialakított nyolc új telken már állnak a házak, a területen az önkormányzat az idén további nyolc új építési telket tervez kialakítani. Mivel ennek finanszírozására nincs most pályázat, de a tervek már korábban elkészültek és igény is van újabb házhelyekre, ezért a képviselők úgy döntöttek, a település önerőből oldja meg a további nyolc, egyenként mintegy ezer négyzetméteres telek kialakítását. Ha minden jól megy, ezeket az év végén már árulni fogják.

Ugyancsak önerőből újítják meg, illetve szélesítik ki az iskola épülete és a sportpálya mellett futó, mintegy 120 méteres járdaszakaszt, amely térkőburkolatot kap. Az árajánlatok bekérését és a kivitelező kiválasztását követően a munka a tervek szerint tavasszal le is zajlik. 

– Az iskola szeretne pályázni az egyik sportszereket árusító multinacionális áruházláncnál a sportpálya műanyaggal történő borítására, amihez az intézménynek önerőt kell biztosítani. A legutóbbi testületi ülésen úgy döntöttünk, hogy - ugyan az iskola fenntartója nem az önkormányzat, de – biztosítjuk a szükséges összeget – mondta Sztányi István, polgármester. 

Tetőcsere lesz az óvoda egyik épületrészén, ami korábban melléképületként funkcionált, utóbb aztán a fejlesztőszoba kapott benne helyet. Mivel az elöregedett, repedezett hullámpala beázik, lemeztetőre cserélik. Ennek költsége, nagyjából kétmillió forint, is belekerült az idénre tervezett költségvetésbe.

Ahogy a polgármester megjegyezte, összességében körülbelül 30 millió forintot fordít a település idén az említettek megvalósítására. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában