Frissen Fejérből

2023.02.22. 19:00

Kiderült, kik jönnek a lemondott velencei képviselők helyére

Úgy tűnik, máris sikerült betölteni a múlt héten lemondott három képviselő után az űrt a velencei képviselő-testületben. A választási törvény értelmében a listán szereplő, következő legtöbb szavazatot elért képviselők vehetik át a mandátumokat.

S. Töttő Rita

Forrás: Velence Facebook oldala

Hétfőn összeült a helyi választási bizottság Velencén, ahol az a döntés született, hogy Fésűs Attila helyét Vendel-Cserményi Lilia veheti át, aki a Regélő Egyesület színeiben indult. Szabó Attila helyére Tóthné Benkő Mónika kerül, Pap János mandátumát pedig Juhász Gyula veheti át, ők ketten a Fidesz-KDNP tagjaiként vehetnek részt a testület munkájában. A velencei önkormányzat mai közleménye arra enged következtetni, hogy sikerült is megegyezni az érintettekkel, ugyanis az önkormányzat közzétette, hogy "Az eskütételt és a szükséges eljárásokat követően a képviselők megkezdhetik képviselői tevékenységüket.". S noha Velence hivatalos honlapján még a régi testület tagjai vannak feltüntetve - nem frissítették a neveket -, azt már lehet tudni, hogy a nyolc képviselőből mostantól hárman képviselik a kormánypártot.

Kapcsolódó cikkünk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában