Ismét felsorakoznak a tételek

2023.02.02. 17:30

Kellemes keresztmetszetet ad a Móri borvidékről

Borkóstoló esteket tartanak a Lamberg pincében. A Hársfa utcában álló épület nem csak egy műemlék, hisz egyben keresztmetszetet is ad a Móri borvidékről. Az épület falain belül most borkóstoló esték zajlanak.

Palocsai Jenő

Illusztráció

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Elsőként, január 27-én a Galambos Pincészet és a Geszler Családi pincészet mutatkozott be. Január utolsó napján a Brigád Pince és a Csetvei Pince borait ismerhették meg az érdeklődők.
Az előttünk álló, február 3-ra szervezett alkalom már a harmadik alkalom. Ezúttal a csókakői Végh-Tomcsik Családi Pincészet és a zámolyi Szabadkai Pincészet mutatkozik be az ingyenes, de regisztrációhoz kötött eseményen.

Ilusztráció
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

Aki későn kapta meg a hírt se aggódjon, ugyanis február hetedikén is lesz lehetőség a szakmai esten való részvételre, amikor a csákberényi Sáfrán Pince és a Rácz Pince szortimentje kerül az asztalokra.
Az utolsó felvonásban újra két móri szerepel majd. A Frey Pincészet és a Varga& Fia Pincészet töltögeti a poharakba a hegy aranyát, esetenként bíborát, bízva abban, hogy elnyeri a közönség tetszését.
Minden alkalommal este hatkor kezdődik a kóstolás, vagyis az ízekkel, zamatokkal, savakkal, cukrokkal és alkohollal való tanulságos ismerkedés. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában