Nemes akció

2023.02.01. 09:21

Használt ruhákat osztanak Sáregresen

Ismét ingyenes ruhaosztást szervez rászorulók számára a Háló" Dél-Mezőföldi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálat a sáregresi önkormányzattal közösen csütörtökön, 14:00 és 15:00 között.

Kecskés Zoltán

Gyerekeknek szánt ruhákat és játékokat is találhatnak az érdeklődők a pénteki ruhabörzén

Fotó: Ladóczki Balázs / NMH

Az akciót Sáregresen, Kossuth utca 8. szám alatt található kultúrház kistermében tartják, amelyre mindenkit szeretettel várnak. Mint azt a polgármester asszonytól, Albertné Tiringer Máriától megtudtuk a kezdeményezés iránt alkalmanként egyre nagyobb az érdeklődés, hiszen a mélyszegénységben élők számára a ruhavásárlás luxusnak számít. Ezek a tapasztalatok pedig rávilágították a helyi önkormányzatot és a "Háló" Dél-Mezőföldi Szociális és Gyermekjóléti Szolgálatot arra, hogy az ilyen típusú akciókra igen nagy szükség van Sáregresen is.

– A ruhaosztást a családsegítő kolléga szervezi az önkormányzat közreműködésével. Évente több alkalommal történik meg. Leginkább a gyermekes családoknak jelent nagy segítséget, a ruhák nagy része gyermekek számára van. Népszerű kezdeményezés és szerencsére sokan látogatják. Tiszta szívemből kívánom, hogy a csütörtöki is egy hasonlóan sikeres esemény lehessen – zárta gondolatait a faluvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában