Kiállítás

2023.02.26. 17:00

Hamarosan csillognak a kövek a Tolnai utcai tagkönyvtárban

Február végéig lehet megtekinteni Danka Attila tanár úr különleges grafikáit, majd március 1-től igazi drágakövek érkeznek a VMK Tolnai utcai tagkönyvtárba, köztük a 2023-as év ásványa, az antimonit.

Kecskés Zoltán

A Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Körének különleges ásványai érkeznek a VMK Tolnai utcai tagkönyvtárába.

Forrás: Egyesület

Majdnem egy hónapja volt, amikor a Teleki Blanka Gimnázium Sziget utcai általános iskolájának kis diákjai jóformán elözönlötték a Tolnai u. 30. szám alatti épületet. Ki ne emlékezne azokra a csillogó gyermeki szemekre, akik szeretett tanárukat, Danka Attilát figyelték kiállításának megnyitóján. A tehetséges fehérvári alkotó tárlatát egészen február 28-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Hamarosan pedig reményeink szerint, a Tolnai utcai tagkönyvtár vezetőjével, Kalincsákné Molnár Zsuzsannával együtt ezt újra átélhetjük. A több mint 20 éve a város olvasóiért dolgozó lokálpatrióta bízik benne, hogy a székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Körének gyűjteménye néhány év elteltével ismét ámulatba ejti a könyvtárba érkezőket. Kalincsákné Molnár Zsuzsanna egyértelmű célja a könyvtárban dolgozó munkatársaival együtt, hogy élményt adjanak az olvasás mekkájába érkezőknek. Ezért előszeretettel adnak otthont időszakos kiállításoknak, amely nem csak a tekintetet, de az elmét is felszabadítja.

A Tolnai utcai tagkönyvtár vezetője, Kalincsákné Molnár Zsuzsanna a második otthonának tekinti a könyvtárat.
Fotós: FMH/ Archív

– A március elején nyíló kiállításon látható lesz és az ideérkezők megcsodálhatják a barit, valamint Magyarországról és Erdélyből származó kalcitokat, nem beszélve a 2023- as év ásványáról, az antimonitról. Úgy gondolom, a siker garantált! Emlékszem, amikor a Székesfehérvári Ásványgyűjtők Baráti Köre Kovács Pál vezetésével legutóbb nálunk járt még 2019-ben, csodálatos ásvány kiállítás élményével örvendeztette meg az olvasókat. Ez minden bizonnyal idén sem lesz másként. A tárlathoz pedig könyvajánló is dukál, ha valaki mélyebben el szeretne merülni az ásványok világában. A tárlat március 1- 31-ig látható a könyvtár nyitvatartási idejében. Mindenkit szeretettel várunk! – nyilatkozta a feol.hu-nak Kalincsákné Molnár Zsuzsanna, aki  a könyvtárat a második otthonának tekinti, és azon dolgozik, hogy minél többen így érezzenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában