Elektromos autótöltők

2023.02.02. 19:00

Fizetőssé váltak az önkormányzat fenntartásában lévő elektromos autótöltők Dunaújvárosban

Újra működésbe léptek a dunaújvárosi önkormányzat által működtetett elektromos autótöltők. Ezentúl viszont már nem térítésmentesen állnak a felhasználók rendelkezésére.

Baráth Eszter

Fotó: Kallus György (MW)

Dunaújváros önkormányzata jelenleg három elektromos autótöltőt üzemeltet a városban, amelyet a Táncsics Mihály utca 8/A, az Október 23. tér 10. és a Devecseri Gábor utca 4. számnál találhatóak. Ezek segítségével korábban ingyenesen tölthették autóikat a dunaújvárosiak, üzemeltetési költségük viszont az önkormányzat tájékoztatása szerint töltési helyenként 1,6-1,8 millió forintot jelentett évente.
A dráguló energiaárak miatt már az önkormányzat nem tudta biztosítani a térítésmentes használatot, így már ezek a töltőállomások is fizetőssé váltak. A városvezetés közleménye szerint ehhez az is hozzájárult, hogy a városban már csak ezek az állomások voltak ingyenesek, így a kihasználtságuk jelentősen megnövekedett és sokszor konfliktusforrást jelentett. Azok az autósok, akik ezeknél az oszlopoknál töltik autóikat a QR-kód beolvasásával tudják rendezni a költségeket, amely kilowattóránként 330 forintot jelent.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában