Múltidézés

2023.02.07. 15:00

Fejér vármegye évfordulós emlékei

Sinkó Viktória

Friss tejtermék Enyingnek.

Régi kívánsága teljesült az enyingieknek: ezentúl a hét négy napján szállít a tejipari vállalat friss tejtermékeket a nagyközség boltjaiba, így gyakorlatilag egész héten rendelkezésre áll majd a háziasszonyoknak a tej, vaj, túró, és a tejfel. – számolt be a Fejér Megyei Hírlap 1973. február 7-én.

 

Csúnya baleset lehetett volna

Ha tegnap a késő esti órákban valaki gyufát dob a székesfehérvári Lenin úton, a 46. sz. ház előtt csillogó olajtócsára, amely szobányi területen öntötte el a járdát és a kerékpárutat. Ezer szerencse, hogy senki sem gyújtott cigarettára és nem dobott égő gyufát az olajba, vagy nem csúszott el senki, kitéve magát könnyen megeshető kar-vagy lábtörésnek. Egy megjegyzést azonban nem hallgathatunk el: az illetékes házfelügyelőnek vajon miért nem jutott eszébe, hogy ha már az olaj volt gazdája nem szórta be földdel, vagy más egyéb közömbösítő szerrel a szennyezett területet, ő miért nem tette a kötelességét? – olvashattuk ugyanezen szám hasábjain.

 

Fehérvári nap Kaposváron 
És még egy hír, ugyanabból a számból - Kaposvár rendezett tanácsú várossá alakításának századik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozaton február 16.-a a fehérvári vendéglátóipar napja lesz. Ez alkalommal az ősfehérvár mesterszakácsa, Kucsera Péter készíti majd a jobbnál jobb speciális fehérvári ételeket. Viszonzása ez a látogatás annak, amikor a somogyiak Székesfehérvár ezeréves jubileumán Somogyország vendéglátását mutatták be megyeszékhelyünkön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában