Megtörtént a felmérés

2023.02.01. 19:00

Az önkormányzat segít a négygyermekes kislángi családon

Leégett egy lakóház kéménye és sérült a tetőszerkezete is a hétvégén Kislángon. Az önkormányzat munkatársai azóta a helyszínen jártak, hogy felmérjék a károkat. Erről kérdeztük a faluvezetőt, Rumpler Tibort.

Kecskés Zoltán

Illusztráció: A tűzoltók felülről poroltóval oltották a tüzet a hétvégén

Forrás: Katasztrófavédelem

A polgármester elmondta, hogy természetesen segítenek az itt lakó családnak, hiszen a saját falujukban élőkről van szó. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, hogy fa- és vegyestüzelés esetén a legfontosabb a biztonságos üzemeltetés – szigorúan tilos háztartási hulladékot, műanyagot elégetni –, mert a lerakódott kátrány miatt könnyen kéménytűz keletkezhet belőle. Feltehetőleg itt is ez történt.Ettől függetlenül az önkormányzat részéről megkapják a szükséges segítséget: tetőfelújítás, illetve szerelt kémény beszerzésével tudják az életüket normalizálni. 

A faluvezető – kérdésünkre válaszolva arról is szót ejtett –, hogy reményei szerint rövid időn belül nekiláthatnak a szakemberek a kivitelezésnek és orvosolhatják a problémát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában