Március 8-ig várják a pályaműveket

2023.02.22. 09:00

A Víz Világnapja alkalmából hívja alkotásra a megye gyermekeit a Fejérvíz Zrt.

Hagyományaikhoz híven idén is alkotópályázatot hirdet a Víz Világnapja alkalmából a Fejérvíz Zrt. és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság. A víz témaköréhez kapcsolódó rajzokat, festményeket, fotókat, videókat és szlogeneket várnak a szervezők Fejér megye óvodásaitól és általános iskolásaitól.

Baráth Eszter

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap (archív)

Harminc esztendővel ezelőtt nyilvánították március 22. napját a Víz Világnapjának. Ebből a jeles alkalomból a Fejérvíz Zrt. és a Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság évek óta szervez különböző alkotópályázatokat a Fejér megyei gyermekek számára. Ez idén sem lesz másként, hiszen Változtass most! – Légy te a változás és tedd jobbá a világot! jelmondattal ezúttal is életre hívták a pályázatot.

A Fejérvíz tájékoztatása szerint idén a Víz Világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy édesvízkészleteink megóvása egyre sürgetőbb feladat, ezzel pedig mindenkinek egyformán fontos feladata van.

A szervezők olyan rajzokat, festményeket, fotókat, videókat és frappáns szlogeneket várnak amelyek kifejezik a víz éltető erejét, szépségét, emellett pedig ráirányítják a figyelmet arra, hogy megőrizzük ezt a természeti kincset. A szakmai zsűri különösen értékeli majd azokat az alkotásokat, amelyekben megjelennek a gyermekek élményei és képzeletviláguk.

A pályamunkákat március 8-ig kell eljuttatniuk a résztvevőknek a Fejérvíz Zrt. kommunikációs menedzserének, Lepsényi Mariettának. A rajzokat, festményeket, fotókat és szlogeneket postai úton a 8000 Székesfehérvár, Királysor 3-15. címre, a videókat pedig a [email protected] e-mail címre. A szervezők kérik, hogy a papír alapon beküldött alkotások hátoldalára minden pályázó tüntesse fel nevét, osztályát, iskoláját és felkészítő pedagógusát, valamint csatolja a szülő, gondviselő által aláírt, személyes adatok kezelésére vonatkozó nyilatkozatot. Ezt a dokumentumot a pályázat kiírásának mellékletében, a Fejérvíz weboldalán találják meg. A felsorolt adatokat az elektronikus úton benyújtott pályázatoknak is tartalmazniuk kell törzsszövegben, a szülői nyilatkozatot pedig mellékletként kell csatolni a levélhez.
A Fejérvíz dísztermében kiállítást hoznak létre a beérkezett pályaművekből, ahol várhatóan március 22-én tartják majd a díjátadó ünnepséget. A zsűri négy kategóriában díjazza majd a résztvevőket, külön értékelik az óvodásokat, az általános iskolások, valamint a művészeti általános iskolák alsó és felső tagozatos diákjait. Kategóriánként az első három helyezett és a különdíjas könyvjutalomban részesül, mellettük pedig legalább hárman minden korcsoportban elismerő oklevetek kapnak majd. Jutalmazzák a legeredményesebb pedagógusokat is, a díjazott óvodás csoportok jutalma pedig egy kreatív alkotókészlet lesz. Az ünnepség részleteiről és a helyezésekről külön értesítik majd az érintetteket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában