Civilek napja

2023.02.08. 18:30

A közösségek jelentősége volt a kerekasztal-beszélgetés témája

A civilek napjához kapcsolódóan szervezett kerekasztal-beszélgetést az Echo Innovációs Műhely által működtetett Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. A program megvalósításában a Székesfehérvári Diáktanács és a Változás Mentálhigiénés Egyesület is közreműködött.

Baráth Eszter

Mészáros Attila, Csüri Bence, Tisztl Henrik és Balásné Elekes Rita számára egyaránt fontosak a közösségek

Fotó: Baráth Eszter

Február 1-je a Civilek napja, amelyet évtizedek óta jeles napként ünneplünk. Ehhez kapcsolódva a kerekasztal-beszélgetés célja az volt, hogy a fehérvári fiatalok számára bemutassák, milyen civil szervezetek, közösségek működnek a városban. A beszélgetésben Mészáros Attila alpolgármester, Csüri Bence, a Székesfehérvári Diáktanács elnöke, Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője, valamint Balásné Elekes Rita, a SZÉNA Egyesület a Családokért elnöke vett részt.

A program során Mészáros Attila úgy fogalmazott, egy város akkor tud jól működni, ha a benne tevékenykedő közösségek jól működnek. Éppen ezért a résztvevők igyekeztek bemutatni valamennyi közösségi formát szakmai és civil szempontból is. A hallgatóság megtudhatta azt is, mennyire fontos az egyén és a közösség kapcsolata, milyen fontos a visszajelzés, vagy éppen mekkora jelentőséggel bír a közös cél kitűzése. A beszélgetés végül kiterjedt a közönség soraiban ülő diákokra is, akik feltehették a témával kapcsolatos kérdéseiket.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában