Történelem verseny

2023.02.12. 20:23

A Kodolányi gimiseinek sikerült az időutazás!

Javában zajlik a Kreatív történelem verseny a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet és Társadalomtudományi Kar Történettudományi Intézete és a PTE Babits Mihály Gimnázium szervezésében. Középpontjában történelmi személyiségek állnak, s persze azok a csapatok, akik vállalták: a múltból a jövő felé tekintenek.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: Facebook

S hogy ez mit jelent? Podcast, rádióműsor vagy interjú nyomán Klebelsberg miniszteri koncepcióját mutatták be például a diákok. Úgynevezett élőképet is kellett készíteniük, ahol egy kikötés volt: a kor valamely közéleti témájához kapcsolódjon, hiszen az első forduló a Horthy- korszak művelődéspolitikáját és társadalmát vette górcső alá. A legszebb megoldásokból pedig a facebook oldalukon közölnek válogatást. "A Fehérvári Rend csapat podcastjében egy lelkiismeretes riporter faggatja a vallás- és közoktatásügyi minisztert a kiszivárgott miniszteri koncepcióról. De vajon zavarba jön-e Klebelsberg Kuno? A lejátszás gombra kattintva kiderül!"  - osztották meg a fentiek fényében a székesfehérvári Kodolányi János Gimnázium csapatának szellemes és kreatív interjúját, melyhez  a polgármester, Cser-Palkovics András is gratulált kommentben. A felvétel tanúsága szerint pedig támogatása nem csupán verbális, irodáját is kölcsönadta a fiatal "kultuszminiszternek" s kérdezőjének.

Az első forduló egyik feladata volt ez, amit itt meg is tekinthetnek:

A második forduló feladatainak beküldési határideje vészesen közeleg. Február 19-ig kell beküldenie a tehetséges történelemszerető diákoknak, köztük a kodolányisoknak is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában