Minőségi szórakozás

2023.01.25. 14:00

Zrínyi Ilona alakja elevenedik meg Kálozon

A kálozi faluház különleges programra invitálja a falu népét február 12-én vasárnap délutánra. A Déryné Program keretében fűtött moziban a Szenvedély és hűség című produkciót tekinthetik meg az érdeklődők.

Kecskés Zoltán

Újra benépesedhet a kálozi faluház. Legutóbb az adventi és a karácsonyi ünnepség alkalmával volt telt ház.

Forrás: Faluház

A 2020 tavaszán bevezetett Déryné kezdeményezéssel a kulturális kormányzatnak a célja az volt, hogy a minőségi kultúra ne csak a szűk elit kiváltsága legyen, hanem minden állampolgár,  vidéken is hozzáférjen a minőségi előadásokhoz. Ennek okán kerülhetett a fentebb említett monodráma a kálozi faluház programfüzetébe.

Ahogy a felhívásukban írják: A színjáték hitelesen mutatja be Zrínyi Ilona sokarcú, izgalmas alakját, drámai sorsán keresztül a magyar történelem egyik legbonyolultabb s egyben legvitatottabb korszakát. Zrínyi Ilona Thököly Imréhez és fiához, Rákóczi Ferenchez fűződő viszonya alkotja a darab fő gerincét. Mint nő, mint anya, s egyben a hazaszeretet példátlan emblematikus személyisége jelenik meg az előadásban, s teszi hitelessé a konfliktusok közötti emberi nagyságát – olvasható a kálozi faluház bejegyzésében.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában