Évforduló

2023.01.24. 17:00

Virtuális kiállítás mutatja be a Vörösmarty Mihály Könyvtár történetét (videó)

Tavaly, 2022-ben ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A jubileum apropóján készített fotókiállítás anyaga mostantól az online térben, virtuális kiállítás formájában is megtekinthető.

Héjj Vivien

A Vörösmarty Mihály Könyvtár Bartók Béla téri központi épületeiben lesz majd a konferencia és néhány kapcsolódó program

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Egy minisztertanácsi határozat rendelkezett 1952-ben a megyei könyvtárak létrehozásáról, ily módon a Vörösmarty Mihály Könyvtár 2022-ben ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját. Az ünnep apropóján az Országos Könyvtári Napok keretében 70 év – 70 kép a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár történetéből címmel nyílt fotókiállítás, melyen nyomon követhető a könyvtár épületének fejlődése, s látható az is, egykoron igazi közösségi térként funkcionált a bibliotéka. Író-olvasó találkozók és jeles események elevenednek meg a fotókon, melyek sorra veszik azon intézményvezetőket is, akik kitartó munkájukkal járultak hozzá a könyvtár folyamatos és töretlen fejlődéséhez.
A tárlat fotóanyaga immáron a virtuális térben, a Vörösmarty Mihály Könyvtár helyismereti csoportjának online felületén, a helyismeret.vmk.hu oldalon is elérhető, s bárki számára megtekinthető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában