Frissen Fejérből

2023.01.19. 19:30

Várhatóan tavasszal kezdődik a felsővárosi templom tetejének felújítása

Nemrégiben végeztek felújítási munkálatokat a felsővárosi Szent Sebestyén-templom tetején. Akkor viszont csak egy ideiglenes megoldást tudtak megvalósítani, így most ismételten szükségessé vált a rekonstrukció.

Baráth Eszter

A városrész fölé magasodó templom tetejére már ráfér a felújítás

Forrás: FMH-archív

Néhány évvel ezelőtt szükségessé vált a Szent Sebestyén-templom tetejének felújítása, amit akkor el is végeztek. Ám, mint ahogy azt Nyárai-Horváth István plébánostól megtudtuk, akkor csak a tetőtérben talált, korábban fel nem használt, ugyanakkor több éves cserepeket tudták felhasználni a régiek visszahelyezése mellett. – Már maga a megbolygatás ahhoz vezetett, hogy jelenleg körülbelül 40-50 cserép törötten van fent és csúszik lefelé – emelte ki Nyárai-Horváth István.
Tulajdonképpen tehát a héjazat cseréje nem történt meg, így ezt most kell kivitelezni. – Várhatóan a tavasz folyamán kezdődnek majd meg a munkálatok. A műemlék felügyelettől már megkaptuk az engedélyt, az egyházmegyétől pedig még várjuk – mondta a plébános.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában