Eredmények

2023.01.24. 13:45

Várhatóan így sikerültek a központi felvételik

Január 21-én szombaton írták az egységes központi írásbeli felvételit magyarból és matematikából azok a tanulók, akik hetedik, illetve kilencedik évfolyamokba jelentkeznek.

Déri Brenda

Forrás: Pexels

A budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium a vizsgalapokat még a vizsga napján kijavította és közleményükből kiderült, hogy országszerte milyen eredményekre lehet számítani. 

„Az AKG-s hatodikos írásbelik átlaga 10 év átlagában 0,4-1,2 ponttal tért el az országos átlagtól, a nyolcadikosok átlagos eredménye az országban 5-7 ponttal szokott kevesebb lenni, mint az AKG-ban írók átlaga, így elég jó becslést lehet adni a várható országos átlagokra”- olvasható internetes oldalukon. 

Így országszerte a hatodik osztályos vizsgázók esetében magyarból 34,7-35,5 pont közötti eredmény várható, míg a matekból 30,8-31,5 pont. A nyolcadikos tanulóknál magyarból 30,5-32,5 pont, matekból pedig 21,6-23,6 pont valószínűsíthető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában