Hamarosan indul a felújítás

2023.01.28. 11:00

Újjászületik Gánt legnagyobb köztere, a Béke tér

Az elhúzódó közbeszerzési eljárást követően a jövő héten végre átadják a munkaterületet Gánton a Béke téren, ahol több minden is megvalósulhat abból a több mint 86 millió forintos pályázati támogatásból, amelyet a település még tavaly nyert.

Borsányi Bea

A Balás Jenő szobor közelében Gánt címerét rakják ki virágokból, zöld növényekből

Fotó: kozterkep.hu

„A projekt célja elsősorban a településközpont szabad tereinek revitalizációja, környezettudatos, család- és klímabarát megújítása, főként a családok és a fiatalok számára szabadidejük hasznos eltöltéséhez, továbbá a fenntartható fejlődés helyi feltételeinek biztosítása és a fenntartható települési térszerkezet kialakulásának elősegítése, a község általános környezeti állapotának, településképi megjelenésének javítása” – olvasható a pályázat anyagában. Mit jelent mindez a gyakorlatban? Ahogy azt Krausz János, polgármester kérdésünkre elmondta, több mindent is magában foglal: megújul a Béke téri játszótér, a járda, az utcabútorok és a Gánti-forrás, a Balás Jenő szobor környékén pedig Gánt címerét rakják ki virágokból és zöld növényekből. Mindezeken felül felújítják az egyelten önkormányzati tulajdonban lévő buszvárót is.

- A kivitelezésnek az eredeti pályázat szerint idén április végén kellene lezárulnia, ám ez biztosan nem tartható, így a jövő hét elején beadunk egy hosszabbítási kérelmet. A munkákkal várhatóan augusztus végére készülünk el – mondta a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában