Eltemették Viniczai Tibort

2023.01.14. 14:30

Több százan kísérték utolsó útjára az egykori alpolgármestert szombaton

Rokonok, barátok, üzlettársak és ismerősök kísérték utolsó útjára a 66 éves korában elhunyt Viniczai Tibort, városunk egykori alpolgármesterét a Hosszút temetőben szombat délelőtt.

Borsányi Bea

Az egyházi szertartást az egykori alpolgármester lelkipásztora vezette

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Viniczai Tibor tavaly december 27-én, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el. Szombati temetésén családja mellett számos barátja, ismerőse, üzlettársa, sportolók, sportvezetők, színészek, megyei és városi közéleti személyiségek jelentek meg. Koporsójánál az egyházi szertartást Horváth Imre, kanonok, nyugalmazott plébános, Viniczai Tibor egykori lelkipásztora vezette, aki a szokásoktól eltérően az imádság mellett a család nekrológját is felolvasta. Ebben többek között elhangzott, hogy nagyjából egy éve diagnosztizálták azt a daganatos betegséget, amellyel szemben végül elvesztette a küzdelmet. A plébános azt is elmondta, a megboldogult az utolsó szentségeket felvéve tért meg a Teremtőhöz.

A temetésen a város nevében Cser-Palkovics András búcsúzott az elhunyttól, felelevenítve annak alakját, gondolatait, szemléletmódját. Viniczai Tibor elsősorban közösségekben gondolkozott, mert azt vallotta, hogy közösségben az erő és az együttműködésben a lehetőség – fogalmazott. Bárhol is élt a világban, mindig fehérvárinak vallotta magát és szolgálta ezt a várost civilként, gazdasági szereplőként, önkormányzati képviselőként, alpolgármesterként és néhány hónapig megbízott polgármesterként is. Cser-Palkovics felidézte a néhány hónappal ezelőtt zajlott, utolsó beszélgetésüket is, amelyben Viniczai azt mondta: „tudnunk kell egymással beszélgetni akkor is, ha egyetértünk és akkor is, ha nem, ugyanis az élet, a nemzet vagy éppen a város ügyei túlmutatnak azon, hogy éppen miben értünk egyet. De közös felelősségünk beszélgetni!” 

A polgármester felidézte azt is, hogy politikusként Vincizai Tibor legfontosabb szívügye a Nemzeti Emlékhely volt. A Romkert területében ő mindig a nemzet történelmi bölcsőjét látta, a helyet, aminek okán Székesfehérvár a nemzet történelmi fővárosa. Ezért is örült annyira, hogy létrejön a kőtár, Árpád-ház kutatóintézet és ideiglenes látogatóközpont a volt Köztársaság mozi épületében. Ennek átadását azonban sajnos már nem érheti meg. 

Viniczai Tibort a család mellett barátok, ismerősök, üzlettársak, egykori kollégák kísérték utolsó útjára 
Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában