Ezúttal sportegyesületet támogattak

2023.01.19. 09:00

Több százezer forint gyűlt össze a Dunaújváros kenyere program legutóbbi negyedévében

Az elmúlt negyedévben a „HIKARI DOJO” Harcművészeti-, Sport- és Kulturális Egyesület volt a Dunaújváros kenyere elnevezésű kezdeményezés kedvezményezettje. Több mint 400 ezer forintot vehetett át az egyesület a városvezetőktől és a pékség kereskedelmi vezetőjétől.

Baráth Eszter

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Dunaújvárosban az önkormányzat és a Széchenyi Pékség évekkel ezelőtt közösen hívta életre a Dunaújváros kenyere kezdeményezést. Ennek keretében a különleges burgonyakenyér mindenkori eladási árából 50 forintot, minden negyedévben egy kiválasztott szervezet, intézmény vagy egyesület kap meg.
Az októbertől decemberig tartó időszakban összesen 8181 darab burgonyakenyeret, azaz a város kenyerének megjelölt pékárut adtak el, így összesen 409 ezer 050 forint gyűlt össze, amit Pintér Tamás polgármester az önkormányzat nevében félmillió forintra egészített ki.

A következő negyedévben tovább folytatódik a kezdeményezés, amelynek keretében a lakosság ezúttal Dunaújváros kenyerének megvásárlásával a Vasvári Pál Általános Iskolát támogathatja. 

 

Vezető képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában