Napközis tábor

2023.01.02. 19:45

Téli táborban indult a nap és a hét, persze az év is a (videóval)

A művelődési ház nyári táborai nagyon nagy létszámmal működnek minden évben. Ennek okán gondoltak arra, hogy az egy héttel meghosszabbított téli szünetben, igyekeznek a szülőknek egy kis segítséget nyújtani, így meghirdették a téli tábort.

Hajdú Marianna

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A 6-12 éves gyerekek számára meghirdetett táborban többek között társas- és kártyajátékok, kézműves foglalkozások és dia- és rajzfilmvetítések várják a fiatalokat. A tábor január 2. és 6. között, napközis jelleggel, minden nap 8.00 és 16.00 óra között zajlik a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. 

– Tizenegy kisgyerek jelentkezett a téli táborunkba, hétfőtől péntekig, 7:30-tól 4:30-ig várjuk a gyerekeket – mesél a frissen megnyílt táborról Szilvási Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója.

– Elsődleges célunk az, hogy programokat biztosítsunk a gyerekeknek és hasznosan töltsék el ezt az időt itt a téli szünetben. Igyekeztünk olyan programokat összeállítani, hogy egy picit a közösséget is összekovácsolja, hiszen a nyári táborokban is azt figyeltük meg, hogy nehéz a gyerekeket kizökkenteni a mostani digitális világból.

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Az első nap mindig az ismerkedésé és a művelődési ház igazgatója szerint, amikor a gyerekek megkapják a társasjátékokat, sokáig nem találják fel magukat, unatkoznak nem tudják, mit játszanak. De aztán ahogy egymást megismerik és elkezdik felfedezni a társasjátékok élményét, láthatóvá válik, hogyan oldódnak fel és élvezik egymás társaságát a gyerekek. 

– A közösségi élmény az, amit igyekszünk pótolni a táborban. A társasjátékok mellett vannak kézműves foglalkozások, amiket aztán haza is tudlak vinni. A mai nap a gyöngyfűzésé – tette hozzá.

Szerveznek még a hétre téli túrát a Sóstóra, utána pedig tejesdobozokból készítenek majd madáretetőt, amiket haza is vihetnek a gyerekek, de a művelődési ház területén is kihelyezhetik a fákra. 

Ezenkívül népi játékokkal ismerkednek és néptánccal, de lesz olyan nap is, amikor zumba oktató érkezik a gyerekekhez. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában