Változott a hulladékszállítás napja

2023.01.12. 11:27

Szerda helyett kedden viszik a szelektíven gyűjtött szemetet Mányon

Már a Vertikál Nonprofit Zrt. idei éves hulladéknaptára is elérhető, amit érdemes átböngészni, ugyanis lehetnek benne változások. Mányon is megváltozott a szelektív hulladék elszállításának napja.

FMH

Fotó: Archív (FG) / Fejér Megyei Hírlap

Az eddigiektől eltérően a szelektív hulladékot kéthetente, a korábban megszokott szerdai nap helyett ezentúl keddenként szállítják el. A gyűjtés módja azonban továbbra sem változott. A papírt (kartondoboz, hullámpapír, élelmiszerek- és kozmetikai cikkek tiszta papírdobozai, színes- és fekete- fehér újság, szórólap, prospektus, irodai papír, füzet, Tetra Pak dobozok ezután is tisztán, laposra hajtogatva kérik betenni a zsákba. A műanyag és fém hulladékot (színes- és víztiszta PET jelzésű palackokat, a kozmetikai és tisztítószerek flakonjait, a tejfölös, joghurtos, margarinos dobozokat, reklámszatyrot, nylonzacskót, csomagolófóliát, az alumínium italos dobozokat és a tisztára mosott konzerves dobozokat) kiöblítve és laposra taposva viszik el. A gyűjtőzsákba továbbra se tegyenek üveget, hiszen a hulladékkal emberek dolgoznak! 

A bekötött, áttetsző zsákban gyűjtött szelektív hulladékot a szállítási napokon reggel 6 óráig helyezzék ki a ház elé! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában