Hagyományok ápolása

2023.01.26. 11:00

Sült kolbászok versenyeznek Kulcson

A településen negyedik alkalommal megszervezett disznótoros és kolbásztöltő verseny célja a hagyományok ápolása, a méltán híres, magyar kezek által készített házi kolbász megismertetése.

Héjj Vivien

A helyszínen frissen készült disznótoros ételek, forralt bor és tea várja a helyieket

Fotó: Pesti Tamás / FMH-Archív

A Nap háza – Hold udvara, a jelenlegi szociális intézmény területe ad otthon a február 25-i, immár hagyományosnak számító eseménynek: negyedik alkalommal rendezik meg a településen a disznótoros és kolbásztöltő versenyt.
A program már reggel, hét óra után elkezdődik egy hagyományos disznóvágással, majd tizenegy órától fogadják a csapatok regisztrációit. Délidőben Jobb Gyula polgármester, az esemény védnöke és Darabos Gábor főszervező nyitják meg az eseményt. A zsűri – melynek elnöke Grenyovszky Károly séf – délután három órától értékeli az étkeket, az eredményhirdetés fél négykor kezdődik.
Az induló három-négy fős csapatok feladata, hogy a helyszínen átvett öt kilogramm kolbászhúsból sütnivaló kolbászt készítsenek. A résztvevőknek egy pár – körülbelül húsz centiméteres – sült kolbászt kell leadniuk a zsűrinek.
A csapatok jelentkezését február 17-ig fogadják a [email protected] e-mail-címen. A hagyományőrző programra a szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt. A helyszínen frissen készült disznótoros ételek, forralt bor és tea várja a helyieket. A jó hangulatról Mészáros Gábor élő zenés műsora gondoskodik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában