Frissen Fejérből

2023.01.31. 11:30

Sokan forgolódtak az ideiglenes zsákutcában kedd délelőtt Fehérváron (videó)

Szennyvízcsatorna gerincvezeték hibaelhárítási munkálatai zajlanak Fehérváron, ezért változott a forgalmi rend a Malom, a Honvéd és az Irányi Dániel utcában. Hiába az ideiglenesen kihelyezett KRESZ-táblák, sokakat meglepetésként ért a forgalmirend-változás.

Héjj Vivien

Február közepéig nem érdemes rutinból közlekedni a Malom utca környékén

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Hibaelhárítási munkák miatt várhatóan február közepéig tart a kedden 9 órakor életbe lépett lezárás, mely elsődlegesen a Malom utca – Honvéd utca csomópontot érinti. A lezárás idején a Honvéd utca csak a Móri út irányából megközelíthető és ugyanitt hagyható el – tehát a korábban a Malom utca felől egyirányú szakasz kétirányúvá vált. Annak érdekében, hogy a kétirányú forgalom biztosított legyen, az út egyik oldalán tilos a parkolás.

Az összetett javítási munkálatok idején a Malom utca az Irányi Dániel utcától a Honvéd utcáig zsákutca. A megszokásból közlekedők számára ugyancsak fontos információ, hogy ez idő alatt az Irányi Dániel utca forgalmi iránya megfordul, azt kizárólag a Malom utca irányából lehet megközelíteni és a Móri út irányába kell elhagyni.

A Malom utca Zichy liget és Honvéd utca közötti szakasza szintén zsákutca lett, kizárólag a Zichy liget irányából lehet megközelíteni és annak irányába kell elhagyni is. Utóbbi változás okozta a legfőbb meglepetést az autósoknak kedden délelőtt, ugyanis a sofőrök rutinszerűen fordultak a Malom utca irányába annak ellenére, hogy a forgalmi rend változását kihelyezett KRESZ-tábla is mutatja. Így legtöbben csupán az út közepén álló munkagépekhez érve vették észre a változást, s következett a gépek és munkások közt végrehajtott tolatás, megfordulás.

A munkavégzéssel párhuzamosan változatlan forgalomkorlátozásokkal folytatódnak a közmű- és útrekonstrukciós munkálatok a Móri úton. Az önkormányzat kérése, hogy a közlekedés során mindenki fordítson fokozott figyelmet a kihelyezett forgalmi közúti jelzésekre, az ideiglenes forgalmi rendre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában