Ajánló

2023.01.26. 09:00

Programajánló a hétvégére Fejérben

V. Varga József

Régimódi történet – a jelmezkiállítás a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében látható

Fotó: Lőrincz Miklós

Január 27. (péntek)
Bicske, 17 óra: Szülőföldünk Helytörténeti Klub. A Hollókői-vár és környezetének kutatása – Sz. Anderko Anna előadása a Nagy Károly Városi Könyvtárban.
Gárdony, 10 óra: Reményi József, a doni fotós – kiállítás a Nemzedékek Házában. Megtekinthető január végéig.
Martonvásár, 17 óra: Mesedélután a könyvtárban. Meseolvasó: Provoda Éva.
Martonvásár, 18 óra: A magyar kultúra napja. Félbevágott pipafüst – Berecz András Kossuth-díjas előadóművész estje a Brunszvik–Beethoven Kulturális Központban. (Az előadás ingyenes, helyfoglalás érkezési sorrendben.)
Székesfehérvár, 9.30 óra: Ringató a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtárban. Zenei nevelés a családban. A közös játék és éneklés élménye. Foglalkozásvezető: Bravik Katalin.
Székesfehérvár, 10 óra: Az ezerarcú Gárdonyi. Ki volt Gárdonyi Géza? Az utazó kiállítás február 3-áig látogatható az Aranybulla Könyvtár Alapítvány épületében (Köfém lakótelep 1.).
Székesfehérvár, 10 órától: Régimódi történet – jelmezkiállítás a Vörösmarty Színház nagy sikerű Régimódi történet című előadásának jelmezeiből és jelmezterveiből, bútoraiból a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épületében. A jelmezeket Varjas Zsófia, a díszletet Safranek Zita tervezte. A kiállítás február 4-éig látogatható.
Székesfehérvár, 17.30 óra: Zumba fitnesz, Zsuzsival a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.
Székesfehérvár, 18.30 óra: Filo-Café – Hűség. Helyszín: Kairosz Kultúrműhely, Új Akropolisz, Várkörút 21. 4/1. A hűségről a legtöbb embernek elsőként a párkapcsolat jut eszébe, övezve saját érzelmeivel és hozott tudásával a társadalmi, kulturális vagy vallási elvárásokról. De hiba lenne lekorlátozni a hűség fogalmát a szerelmünknek fogadott, sírig tartó esküre – állítja a Filo-Café csapata. Annyi mindenhez vagyunk hűek, ha jobban belegondolunk; családtagjainkhoz, barátainkhoz, ilyen-olyan közösségeinkhez, kedvenc focicsapatunkhoz vagy kakaónkhoz, jó/rossz szokásainkhoz, de akár olyan magasztos dolgokhoz is, mint az álmaink és céljaink, a nemes elvek és eszmék, mint amilyenek például a szabadság, egyenlőség, testvériség, az emberi méltóság, a hazánk vagy egy magasabb intelligencia.
Székesfehérvár, 19 óra: Mika Myllyaho – Nagy Judit: Pánik, avagy
Férfiak az idegösszeomlás szélén. Történik egy jelenkori nagyvárosban. A Szabad Színház előadása az Igézőben. Rendezte: Nagy Judit.

Január 28. (szombat)
Aba, 14 óra: Doni katasztrófa. Megemlékezés, történelmi előadás, filmvetítés és hagyományőrző katonai bemutató a városháza földszinti tanácstermében.
Csákvár, 13.30 órától: Megemlékezés a Kotló-hegyi csata 78. évfordulóján (Csákvári Lovasbarátok Köre és Csákvár Önkormányzata). Kotló-hegy: Csákvárról Oroszlány felé haladva 2 kilométerre kell jobbra fordulni a kőbányához vezető útra. 14 óra: Köszöntő (Magosi István egyesületi elnök). 14.05 óra: A Kákics együttes műsora. 14.25 óra: Megemlékezés (Szebenyi István hadszíntérkutató). 14.35 óra: Kákics együttes és Cimborák férfikórus. 15.15 óra: Indulás Csákvárra – lovas, illetve gyalogos túrák Szárról, Csákberényből, Gántról, Csákvárról, Kőhányásról. 16 óra: Megemlékezés (Cseri Dávid, Állami Ménesgazdaság, Szilvásvárad) a Huszár-emlékműnél, díszőrség (Csákvár, Rákóczi út). 16.20 óra: Mécsesgyújtás.
Gárdony, 19 óra: Gárdony Város 29. Jótékonysági Bálja az Admirale étteremben (volt Csutora étterem, Agárd). Műsor, svédasztalos büfé, zene, tánc, tombola. Muzsikál a Sugar Band. A bál főszervezője: Erdei Péterné alpolgármester.
Martonvásár, 7–12 óra: Piac + Program. Termelői piac és vásár. 9 órától: Alkossunk együtt! – farsangi kézműves foglalkozás.
Martonvásár, 11.30–15 óra: Családi foglalkozás az Agroverzumban.
Székesfehérvár, 10 óra: Asszonyműhely a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Vezeti: Bodáné Fenyves Zsuzsanna (Rác utca 27.).
Székesfehérvár, 10 óra: Üvegékszer-készítő műhely a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében. Vezeti: Dobrovitz Klára (Rác utca 27.).
Székesfehérvár, 19 óra: Aradi–Varga Show a Köfém Művelődési Házban. Aradi Tibor és Varga Ferenc József 25 éve lépett először közösen színpadra. Ennek jubileumát ünneplik kétrészes humorestjükkel.

Január 29. (vasárnap)
Székesfehérvár, 11 óra: Fazekas Mihály: Lúdas Matyi. A Kereplő Színház előadása az Igézőben. Az előadás a bábszínház és a vásári komédiák varázsát egyesíti. Bábtervező: Török Ágnes. Rendezte: Szívós Károly.
Székesfehérvár, 15 óra: Mesenép. Társas–tánc–játék az Alba Regia Táncegyüttessel a Malom utcai Táncházban. Rendező: Novák Péter. Koreográfusok: Majoros Róbert és Molnár Gábor. Zeneszerző: ifjabb Csoóri Sándor „Sündi”.
Székesfehérvár, 18 óra: Hátsó traktus – színházi előadás a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából. Az Anne Frank naplója nyomán készült többszörösen díjazott előadást Szabó Szilárd rendezte. Előadja: Reményi Réka. A pápai SK Színház vendégelőadása az Igézőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában