Nyári Alex lett a befutó

2023.01.23. 13:00

Nemes Nagy Ágnes Hóesés című verse lett a befutó Szabadhídvégen

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én. Az ünnep alkalmából a magyarság idehaza, a határokon túl és szerte a világban is megemlékezett a magyar kulturális értékekről. Szabadhídvégen online vers és mesemondó versennyel készült a helyi önkormányzat.

Kecskés Zoltán

Nyári Alex és Csóri Dalma szavalata.

Forrás: Önkörmányzat

Megkeresésünkre elmondták, hogy egészen január 20-ig várták a pályaműveket, majd a közösségi oldalukon a következő két napban lehetett szavazni. A legtöbb szavazatot kapott videó készítője értékes ajándékcsomagban részesül.


– Sajnos nem igazán volt nagy az érdeklődés, de ez cseppet sem von le a résztvevők produkciójából. Összesen két nevezés érkezett, Nyári Alex 2. osztályos tanuló Nemes Nagy Ágnes Hóesés című versét adta elő. Csóri Dalma 4. osztályos tanuló Lackfi János Lányok dala című versét mondta el. Mind a két jelentkező a Gesztenyefasori Szent Márton Általános Iskola növendéke – nyilatkozták az önkormányzat részéről. Azt is megtudtuk, hogy már második éve tartják meg ezt az internetes programot a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Az első helyezett Nyári Alex, a második Csóri Dalma. Mindkét jelentkező oklevelet és ajándékcsomagot kap a hét folyamán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában