Az enyhe idő miatt már felébredhetnek a denevérek

2023.01.16. 19:30

Négy rőt koraidenevér került a Sóstó Vadvédelmi Központba

A denevérek számára bizonyos szempontból veszélyes lehet az enyhe időjárás. Erre hívta fel a figyelmet a Sóstó Vadvédelmi Központ közösségi oldalán.

Baráth Eszter

Illusztráció!

Forrás: Pexels.com

Négy rőt koraidenevér érkezett a Sóstó Vadvédelmi Központban, akik, mint a vizsgálatokat követően kiderült, sérülés nélkül úszták meg a megpróbáltatásokat. A Központ közösségi oldalán olvasható információk szerint az érintett állatok kiestek telelőhelyükről.
Mint írják az enyhe időjárás miatt a hazai denevérek egy része felébred, azt követően pedig időnként kirepül telelőhelyéről. A városban élő fajok összebújva telelnek, ám a napokban ezen kolóniák tagjai is megmozdultak, aminek következtében előfordulhat, hogy a nyugalmi állapotban lévő egyedeket kilökik a biztonságos helyekről. Ez történt azzal a négy állattal is, akik a Sóstó Vadvédelmi Központba kerültek.
Amennyiben Székesfehérvár közelében, vagy a megyében hasonló esettel találkoznak, értesítsék a Sóstó Vadvédelmi Központot a 06/70-526-2793-as, vagy a Duna-Ipoly Nemzeti Park képviseletében Staudinger Istvánt a 06/30-663-4629-es telefonszámon.

Vezető képünk illusztráció!
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában