Frissen Fejérből

2023.01.12. 15:29

Mára már nyoma sincs annak a szemétmennyiségnek, amit január elején kaptak lencsevégre Fehérvár belvárosában

A minap néhány érdekes képen akadt meg a szemünk, melyek Székesfehérvár belvárosának egy nem túl gyakran látott állapotát ábrázolták.

Déri Brenda

A képek még az év elejei állapotokat mutatják be, ahogy a szemeteskukákból ömlik ki a hulladék a belváros különböző utcáiban. Ennek okán kilátogattunk a helyszínekre, hogy megnézzük most mi a helyzet. Szerencsére, mi a szöges ellentét tapasztaltunk annak, mint amiket a képeken láttunk, hulladéknak ugyanis nyoma sem volt az utcákon. Jobban utánajárva a képeken uralkodó helyzetnek kiderült, hogy az ominózus pillanatokat a hulladékszállítás előtt egy nappal örökítették meg. 

Így nézett ki a helyszín január első napjaiban, a szilveszteri buli után 
Forrás: olvasó 

Illetve a képek január első vagy második napján készültek, ami azért is lényeges, mert az ott élők valószínűleg ekkor még takarították a szilveszteri buli ’romjait’ és sokkal több hulladékot helyeztek el a kukákba, mint amennyit általában szoktak. Az is kiderült továbbá, hogy a hulladékgyűjtőket csak az elszállítási napon vagy az azt megelőzőn szokták kitolni az utcákra, addig pedig tárolóban vagy az arra kijelölt helyen, belsőudvarban vannak elhelyezve.

Mára már nyoma sem volt a szemétnek 
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

 

Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap 

A környéken az illetékes hulladékelszállító a Depónia Nonprofit Kft., akik tájékoztattak minket arról, hogy nem érkezett hozzájuk panasz a szemét elszállításával kapcsolatban, hiszen gondtalanul a megadott elszállítási napokon – kedd, péntek – ürítették ki a kukákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában