Felszámolják a tavacskát

2023.01.12. 13:00

Már javában folyik a murvás parkoló szivattyúzása (videó)

Ahogy arról beszámoltunk, a két napig tartó folyamatos esőzés miatt a parkoló teljesen használhatatlanná vált.

Déri Brenda

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Éppen ezért a Városgondnokság szerdán éjszakától ideiglenesen lezárta a parkolót, ma reggel pedig megkezdték a felgyülemlett csapadék kiszivattyúzását, amit a csapadékcsatornákon át vezetnek el. Megkerestük a Városgondnokság vezetőjét, Bozai Istvánt, hogy mondja el, várhatóan mikor végeznek a szivattyúzással. –  Reggel óta folyamatosan zajlik a szivattyúzást, de azt nehéz megmondani, hogy meddig fog tartani. Habár az egész területet lezártuk és táblák jelzik, hogy tilos a behajtás, azoknak az autóknak, amik a lezáráskor bent parkoltak szabadon hagytunk egy sávot, hogy kihajthassanak velük a tulajdonosaik – fejtette ki. 

A hirtelen lezúdult nagy mennyiségű esővíz többek között azért maradt meg ennyire a parkolóban, mert a talaj szinte egyáltalán nem szívta fel a felesleges vizet, elvezetési rendszer, ahol elfolyhatott volna pedig nincs kiépítve. Ennek oka, hogy a tulajdonos, akié egyben az Alba Pláza is építkezni szeretne a területen, de amíg ezt nem teszi ideiglenesen átadta a városnak. Az önkormányzat pedig úgy döntött, hogy ingyenes parkolóként hasznosítja addig, amíg nem kezdődik meg az építkezés. Ennek tudatában érdeklődtünk, hogy mi történik abban az esetben, ha az egyik autó megkárosul, akár a befolyt víz, akár a parkoló nem megfelelő állapota miatt. Bozai István elmondta, hogy az önkormányzaté a felelősség, hiszen jelenleg ők a terület üzembentartói, de a lezárás is épp a károk elkerülése miatt volt szükséges, illetve alapvetően is táblákkal hívják fel az ott parkolók figyelmét az óvatosságra. Ezen felül pedig a Városgondnokság már többször feltöltötte a területet, hogy kiegyenlítettebb legyen a talaj. 

Hasonló a helyzet a vasútállomásnál lévő parkolónál is, annyi különbséggel, hogy esetükben a MÁV a tulajdonos és ő adta át az üzembentartás jogát az önkormányzatnak. Itt azonban jobb a helyzet, eddig nem volt szükség külső beavatkozásra a lehullott csapadék miatt. Mint ismert, a szóban forgó terület is része lenne az intermodális központ építésének, de a jelenlegi háborús helyzet miatti drágulás okán egyelőre nem lehet tudni, mikor, s egyáltalán megkezdődik-e az építkezés. Amíg az építkezés nem indul el, addig az állomásra érkezők ingyenes parkolóként használhatják a területet. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában