Minden, ami magyaros

2023.01.30. 17:30

Idén is lesz magyaralmási disznóvágás

Idén is megtartják az almási disznóvágást, ahol szinte minden lesz, aminek lennie kell egy igazi, hagyományos disznóságoson.

Palocsai Jenő

A kolbásztöltő verseny végeredményei éppúgy végezhetik füstön, mint zsírban

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Disznóperzselés, illetve a különböző részekre bontása, a disznótoros ebéd elkészítése és mindez a faluház udvarán. Az ingyenes rendezvényen lesz rántotta, tepertőkrém, füstölt szalonna, húsleves, székelykáposzta, pecsenye, sült kolbász és torma is.

A rendezvény részeként aztán megkezdődik majd a szokásos kolbásztöltő verseny is, ahova csapatok jelentkezését várják. Január 31-én van a jelentkezési határidő. Ha valaki bele mer vágni ebbe a kalandba, annak tudnia kell, hogy a kolbásztöltésre a csapatok 5 kiló sertéshúst vásárolhatnak a helyszínen. Akik ennél nagyobb mennyiséget szeretnének, azoknak telefonon kell jelezniük az igényeiket, akár a helyi faluház közösségi oldalán található elérhetőségek egyikén. Amit viszont minden csapatnak vinni kell magával, az a bél, a fűszerek, a keverőtál és maga a kolbásztöltő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában