Felújítás

2023.01.31. 17:30

Idén tovább szépülnek a lepsényi utcák

Az utak állapota egy településen jelentősen meghatározza az ott élők kényelmét, biztonságát – olvassuk a település önkormányzatának közösségi oldalán.

Hajdú Marianna

Az utak állapota egy településen jelentősen meghatározza az ott élők kényelmét, biztonságát

Fotó: Elekes Gergő / feol.hu

Ezt Lepsényen sem gondolják másképp, ezért minden pályázati lehetőséget igyekeznek megragadni és a lehető legtöbb fejlesztést végrehajtani.

A most elnyert, majd 170 millió forintnyi pályázati forrásból az Arany János utca 484, a Nádasdy utca 163, a Ságvári Endre utca 368, a Jókai Mór utca 269, a Petőfi Sándor utca 533 méteren újul meg 2023-ban kezdődően.

A tervek szerint a meglévő aszfaltos burkolatok felújítása, az előkészítő szerkezet javítás és kátyúzás után, két réteg aszfaltozással és a burkolatszélek helyreállítása és a padkák kiszélesítése történik. Az utak menti infrastrukturális elemek is korszerűsödnek és az érintett utcák országos közúttal közös csatlakozásai sem maradnak ki a felújításból.

A felújítási munkálatok a tervek szerint, 2025 decemberéig tartanak – tudtuk meg a Lepsény Nagyközségi Önkormányzat posztjából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában