Frissen Fejérből

2023.01.30. 12:00

Hamarosan célegyenesbe érhet a pusztaszabolcsi bölcsőde építése

Sikeres pályázatot nyújtott be a Bölcsődei fejlesztési programra Pusztaszabolcs önkormányzata, mellyel a város 336 millió forintos támogatást nyert bölcsőde építésére. A település képviselő-testülete legutóbbi ülésén döntött a beruházáshoz kapcsolódó közbeszerzési eljárás kiírásáról.

Héjj Vivien

A belügyminisztériumi támogatásként elnyert 336 millió forintos összeget már megkapta az önkormányzat, az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészülte utáni következő lépésként a kivitelező cég megtalálását szolgáló közbeszerzési eljárás megindításáról döntött legutóbbi ülésén Pusztaszabolcs képviselő-testülete.

A közbeszerzési értesítő szerint az Adonyi út 50/1. szám alatti – jelenleg beépítetlen – területen egy két csoportszobás, 28 gyermek befogadására alkalmas új bölcsőde épülhet. A 2708 négyzetméteres ingatlan területén egy 491 négyzetméter hasznos alapterületű intézmény jöhet létre.

 

Kialakítását tekintve az épület földszintes, nyeregtetős, oromfalas lesz. A három magastetős épülettömeg közül az utcai a legszélesebb, ez magában foglalja az irodákat, a tárgyalót, az öltözőt, a melegítőkonyhát, a raktárakat és a gépészeti helyiségeket. A másik két, visszahúzott homlokzatú magastetős épülettömeg tartalmazza a csoportszobákat, az öltözőket, a mosdókat és egy multifunkciós helyiséget a hozzá csatlakozó játékraktárral. A három épülettömeget lapostetős közlekedőterületek kötik össze, melyeket a bejáratok előtt előtetők egészítenek ki.

Az épület előtt hat férőhelyes parkolót alakítanak ki az intézménybe érkezők számára. A projekt teljesítési határideje a szerződés hatályba lépésétől számított 12 hónap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában