Frissen Fejérből

2023.01.12. 12:24

Folyamatosan érkeznek az adományok az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központhoz (videó)

Folytatódik a város szociális szervezetekkel közös adománygyűjtése. Ezzel kapcsolatban Mészáros Attila alpolgármester és Tisztl Henrik, az Alba Bástya Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője tartott sajtótájékoztatót az Alba Bástya Irányi Dániel utcai adományraktárában.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az ünnepeket megelőző időszak tapasztalatairól és az adománygyűjtés újévi folytatásáról beszéltek a szervezők az Alba Bástya adományraktárában. Az eseményen Mészáros Attila képviselte az önkormányzatot. Az alpolgármester elmondta: -Mindenkinek köszönet jár, aki valamilyen módon hozzájárult az adományokhoz, mellyel több száz családnak tudtunk a munkában résztvevő szervezetekkel közösen segíteni és nem csak a felajánlások átadásával, hanem egyéb, pénzügyi segítséggel is. Itt a január, és azt látjuk, hogy a novemberi és a decemberi számlák most fognak megérkezni, ami sok család számára nehézséget fog okozni, ezért azt kérjük a szervezetekkel közösen, hogy folytassuk ezt az adománygyűjtő akciót! 

Fotós: Nagy Norbert / FMH

Mint kiderült, a családok megsegítésére létrehozott adománygyűjtést március végéig hosszabbították meg, így bárki, aki szeretne és tud segíteni másokon, az megteheti, akár az Alba Bástya Irányi Dániel utcai adományraktáránál, akár az adományboxoknál. Utóbbiak közül egy, a tervek szerint megmarad hosszú távon is. Ha sikerül megegyezni az érintett felekkel, akkor az uszoda parkolójában lesz az állandó adománygyűjtő pont, mert ott a parkolás is megoldott és bármikor hozzáférhető a nap 24 órájában. Alapvetően tartós élelmiszereket és tisztálkodási szereket várnak, de Mészáros Attila arra buzdított mindenkit, hogy akinek van otthon feleslegessé vált ruhaneműje, legyen az kabát vagy cipő, amit már nem használna, azt szívesen fogadná a kríziskezelő központ. 

A karácsonyi adománygyűjtéssel kapcsolatban az Alba Bástya Központ vezetője is mondott pár szót. Tisztl Henrik úgy fogalmazott: -Nagyon jól sikerült az ünnepi adománygyűjtési akció, ami többek között annak is köszönhető, hogy hét szervezet összefogásával valósult meg. Ez az együttműködés, ez a közös munka alapvetően végig kísérte az egész adománygyűjtést. A kezdetektől a december 16-án történt zárásig, a felvételtől a rakodáson át a kiszállításig rengeteg feladat jutott a munkát elvállaló szervezeteknek. Ezért külön köszönet nekik, de természetesen a legnagyobb köszönet a felajánlókat illeti. Nagyon széleskörű összefogás valósult meg ebben az akcióban, hiszen különböző munkahelyi közösségek, cégek, szervezetek, a honvédség képviselői, a diáktanács tagjai, a különböző köznevelési intézmények mellett magánszemélyek ajánlották fel az adományokat, aminek köszönhetően nagyon sok családnak tudtuk szebbé tenni a karácsonyát. 

Arra a kérdésre, hogy a március végéig meghosszabbított akcióban milyen felajánlásokra van szükség, azt mondta Tisztl: -Mostanra már kialakult egy olyan forgó raktárkészletünk, amivel tudunk dolgozni, így nem fogalmaznék meg semmilyen kritériumot, hogy például cukrot igen, de olajat nem. Bármilyen hozzánk érkező tartós élelmiszer jól jön, hiszen azzal munkatársaink ki tudják egészíteni azokat a csomagokat, amiket mindennap elkészülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában