“Vérprofi” munka

2023.01.30. 18:30

Favágó alpinista sietett az állatmentők segítségére Pátkán

A 15 métert zuhant, Borostyán névre hallgató cica, megmentése után új nevet is kapott: Szakadék.

Hajdú Marianna

Szakadék Borostyán már túl a borzalmakon

Forrás: Kóborka Állatmentő Egyesület

A lovasberényi Kóborka Állatmentő Egyesület egyik munkatársának macskája került “mély” slamasztikába. Az alig egy éves “kandúrbandinak” sétálhatnékja támadt pátkai szálláshelyén egy 15 méteres kút tetején. A baj ott kezdődött, hogy a kút nem volt lefedve és a fiatal macska belezuhant.

Gazdája kétségbeesett nyávogására lett figyelmes, majd miután megtalálta kedvencét, Horváth Borával, az egyesület vezetőjével igyekeztek kitalálni, hogyan mentsék ki a kút mélyéről a síró macskát.

A cica mázlija az volt, hogy talpra esett és így nem sérült meg az esés közben.

– A fő bravúrt a barátom követte el, aki veszélyes fák kivágásával foglalkozik.
Láttam róla egy posztot, ahogy lóg egy fán. Na gondoltam, akkor megtaláltuk a legmegfelelőbb embert – mesélte a történteket Horváth Bora.

Este 8:00 óra volt, amikor felhívta Hercz Iván alpinista favágót, aki szó nélkül készítette össze a cuccait és azonnal a segítségükre sietett.

– Ennyi karabinert én még életemben nem láttam, amit hozott magával, de beülőt, gerendákat, mindent pakolt. Hát egyszerűen vér profin csinálta.

Az egyesület vezetője attól félt, ha a tűzoltókat hívja, azok csak másnap jönnek ki és mint említi: minden élet számít.

– Bár, mint kiderült, jó meleg volt a kút mélyén, biztosan nem fagyott volna meg a macska, de határozottan nem volt boldog odalent.

Az ivartalanított kandúrt vasárnap este – aki azóta hivatalosan a Szakadék Borostyán teljes nevet birtokolja – a nagy megmentést követően, gazdája az ágyába fektette és ott egy hatalmasat durmolva kialudta a megrázkódtatást…

A nem mindennapi állatmentést videón is megörökítették:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában