Néhány nap

2023.01.20. 18:30

Ezúttal Tóvárosban nem volt közvilágítás (frissítve)

Az elmúlt napokban szinte gyakori jelenséggé vált, hogy Fehérvár több utcájában nem volt közvilágítás.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Habár Szedreskert lámpáinak nagy része már jól üzemel, egy részét még mindig javítják a szakemberek és úgy tűnik a város többi részén is akadtak gondok. Így ismét megkerestük az illetékes áramszolgáltatót, az E.ON-t, akik tájékoztattak minket arról, hogy mi okozhatta a közvilágítás hiányát.

– A Malom utcában egy középfeszültségű kábel meghibásodása okozott rövid időre közvilágítási hibát. Munkatársaink már a bejelentés napján, szerda délután elvégezték a szükséges javítást, ezzel helyreállítva a közvilágítást az érintett területen – tájékoztattak minket.

Igen ám, de időközben Tóváros is sötétségbe borult egy nappal később, azaz csütörtök este. Itt a Hosszúséta tér egy szakaszán és a Széchenyi utca közelében nem működik néhány közvilágítási lámpatest. Az E.ON elmondta, hogy péntek reggel már dolgoztak a munkatársaik a hiba javításán.

– A kábelhiba jellege miatt a helyreállítás hosszabb időt igényel, ezért annak érdekében, hogy az itt élők számára minél hamarabb legyen közvilágítás, kollégáink átmeneti megoldásként átterhelésekkel biztosítják, hogy már péntek estétől üzemeljen a lámpák többsége. A teljes helyreállítás néhány napon belül várható – árulták el.

Frissítés: 

Nemrég kaptuk az információt, miszerint tegnap óta teljesen helyreállították Tóvárosban a közvilágítást.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában