Adomány

2023.01.28. 14:00

Elültették Kálozon a jövő karácsonyfáját

Ferenci Viktor és családja élen járnak a közösség életében. Az advent időszakában egyrészt övék volt az egyik legszebben kivilágított ház a településen, másrészről a napokban egy fenyőfát ajándékoztak Káloznak, melyet az önkormányzat emberei gondosan el is ültettek, bízva benne, hogy néhány év alatt a falu karácsonyfája lehet belőle.

Kecskés Zoltán

A régi helyétől mindösszesen pár száz méterre, a faluház előtti grundon lelt új otthonra a fenyőfa.

Forrás: Faluház

Felkerestük a nagylelkű adományozó családot, akikről kiderült, hogy 2016 óta őstermelőként árulják a luc- és ezüstfenyőket. Ferenci Viktor portálunk kérdésére elmesélte, hogy még novemberben kereste fel őt Weisengruber Imre polgármester, hogy szeretnének egy nagyobb fát vinni gyökerestől, az alkalom pedig most érkezett el. Mint mondta, egy háromméteres fát adományozott családjával a falunak, ami reményei szerint néhány éven belül Káloz egyik ékessége lehet a szeretet ünnepe alkalmával. A fenyőfa a faluházzal szemben lévő grundra került.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában