Frissen Fejérből

2023.01.30. 17:45

Elsősegély oktatáson vettek részt a leendő szülők

Csecsemő és kisgyermek elsősegélynyújtó előadással várták a leendő szülőket, nagyszülőket a Viktória Rehabilitációs Központban. A tanfolyamon olyan életmentő gyakorlatokat tanulhattak a résztvevők, amelyek váratlan balesetek esetén nagy segítséget nyújthatnak a szülőknek a kicsik ellátása és nyugodt kezelése érdekében.

Baráth Eszter

Láng Imre mentőtiszt hasznos tudnivalókat adott át a szülőknek

Fotó: Baráth Eszter

A Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete havonta szervez csecsemő és kisgyermek elsősegélynyújtó előadást. Ennek keretében a résztvevők gyakorló mentőtisztek oktatják a szülőket, hogy szükség esetén a lehető legjobb ellátást tudják nyújtani gyermekük számára. A leggyakrabban előforduló baleseteket, mint a forrázás, vagy idegen test lenyelését mind körbejárják elméleti és gyakorlati szempontból egyaránt.
Láng Imre, az Országos Mentőszolgálat mentőtisztje, aki a mai előadást tartotta kiemelte, a gyakorlaton túl más fontos tudást is igyekeznek átadni a résztvevőknek. Mégpedig azt, hogyan maradjanak nyugodtak és határozottak ezekben a szituációkban a mentők kiérkezéséig.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában